Sunday, December 22, 2013

Isetehtud jõulukaunistused

Sellel detsembril on suur osa minu tähelepanust ja isetegemistest läinud just jõulukaunistuste peale. Nii nagu iga aasta, on kootud mõned päkapikud, aga katsetatud ka palju uut.

Kõigepealt meisterdasime Toomkooli jõululaadal lastega värvilisi kuusepuid. Väikestele sõrmedele oli see hea väljakutse ning tulemuse üle rõõmustasid kõik. Meie pere lambikuplit kaunistas kohe mitu tükki ja tänaseks on kõik kuuse otsa jõudnud.



Ja siis tulid majakesed, inspiratsiooni andis muidugi Pinterest. Nägin neid isegi unes. Ja kuna selle aasta jõuluehte mood pidi olema matt valge, siis oli nende valmistamine ju ometi väga moodne. Majade heegeldamine on lihtne, kõigepealt piisava pikkusega ketti, siis kolm sammast, järgmine rida kasvatad rea alguses ja lõpus ühe samba juurde ehk kokku viis sammast, siis seitse, siis üheksa ja siis üksteist. Seejärel kahandad ühe ja heegeldad üheksa sammast, järgmisel ja ülejärgmisel real heegeldad sisse aknad ja viimane rida veelkord üheksa sammast. 
Saab teha ka pisema maja, kus viimane katuse serv on üheksa sambaga.
Majakesed kastsin pva liimi sisse, et neile kena sirge kuju anda. Ja teise otsa siis raskuseks miskit, et üle kuusoksa kenasti püsima jääks.


Nende linnukeste ja südamete tegemine on olnud mõnus isetegemine koos lastega. Südamed valmisid sünteetilisest DAS savist. Aga taaskord abiks pinterest ja juba mõnda aega tagasi jäi silma isetehtud kivistuva taigna retsept. Õigemini kohe kaks. Täna sai siis esimest katsetatud ja sellest on tehtud ka iga maja hingelinnuke.
1 tass soola
2 tassi nisujahu
1 tass sooja vett
1 tl õli
1 tl sidrunimahla

Kuivavad õhu käes, aga kes soovib protsessi kiirendada, siis 100 celsiuse juures tunnike või veidi rohkem. 
Kuna täna oli jahuga minu kodus väga kitsas, sai lisaks pandud tärklist, sest on ka teine retsept, mis vist annab veelgi ühtlasema tulemuse, sest esimese taigna soolaterad jäävad ikka näha.

2 klaasi soodat
1 klaas maisitärklist
1,5 klaasi vett
1. Sega omavahel tärklis ja sooda pannil.
2. Aeglaselt segades lisa vesi, kuni segu on ühtlane.
3. Lase keema tõusta pidevalt segades.
4. Keera kuumust vähemaks ja sega, kuni hakkab paksenema.
5. Tõsta pannilt ära jahtuma.
6. Lõbutse! Ülejääk hoia õhukindlalt, soovitavalt külmkapis.
Info võetud sellest blogist.
Ise veel katsetanud ei ole, seetõttu ei oska lisaks soovitusi jagada.

Saturday, December 7, 2013

Kindad anatoomilise pöidlaga

Leidsin Ravelryst ühed vahvad käpikud, mis kootud justkui täpselt pöidla kuju järgi. Mõnusad nad tundusid ja otsustasin proovida. Veidi katsetamist ja tulemus tuli päris kergesti. Nende pildistamine ilma käeta ei õnnestu hästi, on teised sellised umbmäärase kujuga lätud, aga kui kätte tõmmata, siis järgivad käe kuju väga hästi.

Olen tulemusega rahul. Lund siis sel ajal küll veel maas polnud, nüüd on seis hoopis parem. Kingituseks sai need endale minu kallis ja väga armastatud ämm!







Kaunist teise advendi nädalavahetust kõigile!